arama

TAK nedir? Terör örgütü lideri kim?

Terör Örgütleri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş

TAK NEDİR?

Kendilerini kurdistan özgürlük sahinleri (TAK) olarak tanıtan örgüt 2004 yılında faaliyete geçti. Örgütün lideri bahoz erdal olarak tahmin ediliyor.

Türkiye’nin metropol ve turistik bölgelerinde sivil veya askeri hedeflere karşı, bombalı, intihar saldırıları gibi stratejik ve sansasyonel terörist faaliyetler gerçekleştiren örgütün kuruluş amacı pkknın askeri kanadını yetersiz bulmaktan gelir. Örgüt kimseye ve hiçbir yere ait olmadığını ileri sürse de bu iddialar çürütülmüştür. Yaptığı kanlı eylemler ile birden ismini duyuran ve tüm medyada popüler hale gelen terör örgütünün de gayesi çerçevesinde, farkında olmadan bir nevi örgütün propagandası yapılmış olması tüm kesimlerce aşikar. Bu hususta sosyal medya kullanıcılarını, okurlarımızı ve bireylerimizi dikkatli olunması konusunda uyarıyoruz.

Örgütün eylemleri genelde turistik bölgelerde yoğunlaşmıştır. Muğla, Izmir, Antalya gibi illerimizde çeşitli sebepler öne sürülerek ortaya çıkan orman yangınları da örgüt tarafından üstlenilmiştir.

2005 Kuşadası saldırıları: 16 Temmuz 2005’te Kuşadası’nda bir otobüsün patlatılması sonucu 3’ü Türk 2’si turist 5 kişi hayatını kaybetmış, 20 kişi yaralanmıştır.

5 Nisan 2006’da Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul temsilciğine saldırı gerçekleştirilmiştir.

28 Nisan 2006’da Marmaris’te bir oteldeki saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetti.

28 Ağustos 2006’da Antalya’da saldırı düzenlemiş ve çok sayıda kişi yaralanmış, 4 kişi hayatını kaybetti.

22 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen, İstanbul’un Halkalı ilçesinde askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker, bir sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan eylemi üstlenmiştir.

2010 İstanbul saldırısı: 31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim’de 32 kişinin yaralanması olayını olaydan 4 gün geçtikten sonra üstlenmiştir. 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı 2 gün sonra üstlenmişlerdir.

23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı 2 gün sonra üstlenmiştir.

Şubat 2016 Ankara saldırısı: 17 Şubat 2016 günü Ankara Kızılay’da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmiştir. TAK, Olaydan 2 gün sonra saldırıyı üstlenmiştir. Bununla birlikte olayın TAK tarafından yapılmadığına dair iddialar da mevcuttur. Buna göre TAK, YPG üzerindeki dikkatleri dağıtmak için bombacının fotoğrafını bir sivilin fotoğrafından montajladığı iddia edildi.

Mart 2016 Ankara Saldırısı: 13 Mart 2016 günü Ankara Kızılay’da bir otobüs durağında bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmiştir.TAK, saldırıyı olaydan 4 gün sonra üstlenmiştir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI