Tango Gameworks tarafından üretilen veBethesda Softworks’ünyayınladığı The Evil Within karşınızda. Ekim 2014 yılında piyasaya sürüldü ve PC, PS3, PS4, Xbox 360, ve Xbox One platformları için düzenlenmiştir.
İlk önce Japonya’da piyasaya sürülen oyun 17 yaş ve üzeri oyuncular için yayınlanmıştır. Farklı DLC lere sahip olan oyun isteğe göre DLC değiştirilebilir. Korkutucu ve kabuslarla dolu ayrıca dehşet verici bir dünyası bulunmakta. Baş rolde bulunan Sebastian Castellanos’un etrafında oluşan olaylar dizisi ile oluşmakta.
Oyun da bulunan DLCler de ki farklı özellikler ilgi çekici olabiliyor. Karakteri, dümanlarıve görevleri DLC ye bağlı olarak değiştirebiliriz. Ayrıca daha fazla DLC yayınlanacağı ve mart 2015 de tüm platformlar için bizlerle buluşacağı belirtildi.
Hikayede ilerleyerek bölüm bölüm geçiyoruz her bölümde ki hikaye bir birine bağlı olsada ayrı ayrı da tat katmakta. Oyun içerisinde ki malzemelerin kısıtlı olması hayatta kalma ve korku serüveni bizlere adrenalin dolu dakikalar yaşıyoyor. Yeri geliyor sakatlanıyoruz, yeri geliyor parçalanıyoruz, dahada ileriye gidip canlı canlı yeniyoruz. Dikkatsiz davranmak bizi farklı sonralara sürüklüyor. Tehli keli tuzaklara takılıp kalmadan ilerleye bilecekmiyiz acaba ayı tuzakları, dikenli teller, bombalar ve başak tuzaklarının olması dikkatin önemli olduğu bir oyunda büyük etkenlerden bazılarıdır.
Hayatta kalabilmek için çevrede bulunan malzemelerden faydalanıyoruz ve bu malzemeleri sarf etmek ölümün kucağına atlamakdan farksız. Çevredeki maddeleri ararken yeşil jeller le karşılaşacağız bu jeller bizim hayatta kalamızı için çok önem bulunduruyor. Yeteneklerimizi geliştirmek için jelleri toplayıp kulanmamız gerekli. Böylece ilerlemeye devam edebiliriz.
Oyun Resident Evil 4 ün devamı niteliğinde diyebiliriz yada bir sonraki oyunu. Tabikide her ikiside bir birinden bağımsız oyunlar olduğu açık. Sadece The Evil Within Resident Evil’in kardeşi gibi görüyorum.
Oyunun giriş sahnesi korku oyunu olduğunu pek belli ettiyor. Aşılması zor, garip ve odaklanmayı gerektiren mekanların bulunması Tango Gameworks’un işini iyi yaptığını gösteriyor. Ayrıntılara ve mekanın gölgelendirilmesine bu kadar onem verilmesi korku oyunu için genelde alışıldık olsa bile extra ayrıntılar daha çok zevk veriyor. Bu tarz oyunlardan beklentim ani adrenalin salgılamam ve korku dolu bir ruh haline girmemi başarması kaliteyi artırıyor. Yaratıkları ele alırsak japon korku filmlerinden fırlamışlar diye biliriz. Botların bir anda ne yapacağını kestiremiyoruz. Beklenmedik sahnelerin oluşması buna bağıl bi oranda artıyor ve bu çok iyi birşey.
Kontrol kesinlikle bizim değil koca bir kaosun varlığı sürekli bizi tedirgin ediyor. Korku oyunlarını oynayamayan insanların kendi gölgesinden kaçabileceğini gördüm. Kısacası oldukça korkutucu ve zorlayıcılığı ile bizleri eğlendiren The Evil Within yaratıcılığıyla başarıya imza atılar. Hikaye kopuk olsada oyun içerisinde hayatta kalma güdüsü bizlere yaşattığı anlarla eğlendirmeyi başarıyor.
En çok önem verdiğim nokta oyunlardaki sistem gereksinimleri düşük performanda yüksek kalite almayı uman kişilerden biriyim. Nedeni ise yüksek performanslarda yapılan oyunların kalitesine göre bağdaştırıp gerçek kaliteyi ortaya çıkartmaya çalışarak hak edileni doğru biçimde vermenin önemini daha çok bilinmemesi.
The Evil Within 64 bit işletim sistemi, i7 seviyesinde ki bir işlemcide, 4gb ram ve ortalama bir ekran kartı ile oynana bilir. Daha yüksek performansda bildiğiniz üzere oynamak isterseniz çok fazla bir gereksinim duymadan da akıcı bir şekilde oynanabilir.