arama

Hakkari Dağlıca’daki Çatışmalar Hakkında

  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş

Dağlıca’da resmi olmayan kaynaklara göre biri Albay olmak üzere en az 21 askerin şehit düştüğü öğrenildi. Kesin olmamakla birlikte terör örgütünün bazı askerlerimizi de rehin almış olabileceği gelen bilgiler arasında.

Dağlıca’daki hain saldırıya ilişkin Genelkurmay’ın net bir açıklama yapmamasının nedeni ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre bazı askerlerin kayıp oluşu ve bunlarla ilgili araştırmanın henüz sonuçlanmamış olması acı açıklamayı geciktiriyor. Bölgeden gelen haberlere göre en az 21 askerimiz şehit oldu.

dğağlıca

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca üs bölgesine yakın yerde meydana gelen terör örgütünün mayınlı eyleminde ve ardından çıkan çatışmada şehit asker sayımızın 21′e çıktığı öğrenildi. Bölgedeki kaynaklar askerlerin gece boyunca teröristlerle çatıştığı birçok askerin de yaralandığını bildirdiler.

Ayrıca Hakkari dağlıca’da Çatışmaların olduğu Bölge’de 250 kişilik pkk’lı grubu Bordo Berelilerin çembere aldığı, çok sayıda teröristin öldürüldüğü gelen haberler arasında.

daglica_nerede_kac_sehit_var_hakkari_daglica_haritasi_h15771_648759

Akşam saatlerinde  saatlerinde PKK Hakkari’de Tabura Sızma Girişiminde Bulundu. Sızmaya Çalışan Teröristler öldürüldü. pkk Bölgeye Karadan İrtibatı Sağlayan 5 Köprüyü Havaya Uçurdu. Havanın yağmurlu olması Helikopterle sevkiyatı zorlaştırdı. Net bilgilerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPAMIYOR!

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün gece yaptığı açıklamada şehit sayısı belirtilmemişti. Bunun sebebi olarak ise şehit olduğu belirlenen askerlerin ailelerine bilgi verilmemesi ve kayıp askerlerin olması gösterildi.

TSK’nın şehit haberini ailelerinin televizyon ekranlarından öğrenmemesi için detaylı açıklamayı geciktirdiği belirtiliyor.

KAYIP ASKERLER ŞEHİT Mİ YOKSA PKK’NIN ELİNDE REHİN Mİ?

Bir başka iddia ise kayıp askerlerin geniş bir alana yayılan çatışma sırasında şehit düştükleri mi yoksa terör örgütü tarafından rehin mi alındıklarının bilinmemesi yönünde.

TSK’nın tüm bu soru işaretlerinin giderilmesinin ardından kahramanca mücadele eden şehitlerin isimlerini gün içerisinde açıklayacağı bildirildi.

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI