[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/G203e1HhixY” align=”center” autoplay=”no”]
Bloodborne
From Software tarafından yapılan Bloodborne 24 Mart 2015 tarihinde Sony Computer Entertainment tarafından yayımladı. FPS tarzında ki Bloodborne PS4 kullanıcıları için özel üretildi. Bizlere sunulan bu oyunu sizler için inceledik ve eleştirdik buyrun bizim gözlerimizden Bloodborne.
Ben mi oyun oynuyorum yoksa oyun mu benimle oynuyor. En ufak bir hatada ölümün beni beklediğini biliyorum. Temkinli ve aşırı dikkatli bir biçimde oynamaya çalışıyorum. Her ölümüm farklı türde gerçekleşiyor; kafam kopuyor, yere çakılıyorum, ortadan ikiye ayrılıyorum ve daha farklı ölümler beni bekliyor. Ölmekten moralim bozuluyor yinede oynamaya devam ediyorum. Her ölümde yeni savaş taktikleri öğreniyorum. Her ölümüm oyundaki karakteri değil beni geliştiriyor açıkcası Bloodborne benimle oynuyor.
Muhtşem grafik ve hikayesiyle bu şehire ilk adımınızı atar atmaz hayran kalıyorsunuz. Zorlu rakipler karşınıza çıkmaya başladığı andan itibaren savaştığınız her bir düşmanın zayıf noktasını arıyorsunuz. Bloodborne sizin düşmanlarınızı tanıyıp ona göre savaşmanızı istiyor. Aksi takdirde ölümlerden ölüm beğenin.
Karakterinizin sınıfını daha doğrusu silahınızı seçtikden sonra sınıfınızın hareketlerini ve dinamiğini iyice kavramanızı istiyor. Sürekli savunmada kalmamanız için düşmanlarınız sizi saldırmanız için zorluyor.
Hikaye
Victoria döneminde, Yharnam isimli antik bir şehirde geçiyor. Yharnam sokaklarına yayılan tuhaf bir hastalık nedeniyle insanlar lanetlenip, canavara dönüşmektedirler. Hastalığın yayılmasından bir süre sonra Yharnam, sokaklarında canavarların gezdiği, ölüm ve kan içinde kalmış bir şehre dönüşmüştür. Bunun üzerine hastalığa yakalanmamış olan insanlar Yharnam sokaklarında canavar avları yaparak, hastalığa yakalananları zorunlu olarak katletmeye başlarlar. Herşeye rağmen bazen de avcılar, canavarlar tarafından öldürülmektedirler. Oyunun ana karakteri de Yharnam’ı kurtarmaya çalışan gönüllü bir avcıdır.
Oyun içinde neler var…
Oyunda karakterini yaratırken farklı sınıflar seçebileceksiniz.
Yanmızda bulundurduğumuz eşya ağırlıkları bizi kılıcımızı savuramaz hale getirebilecek.
Oyunda toplam 10 adet harita var ve her haritanın kendine özel sınırlamaları var.
Şehrin en alt bölgelerinde zindanlar bulunuyor ayrıca her zindan bölgesinde kutsal kadehler bulunuyor. Oyuncular bu kadehlerin üzerindeki mührü kırdıklarında başka bir alana geçebiliyor.
Oyunda Chalice Dungeon adında bir özellik bulunuyor. Bu özellik ile oyuncuların ilerleyişine ve yaptıklarına göre oyun tarafından özel yeni bölgeler oluşmakta. Örneğin oyuncu bir tuzağa bastığında patlama olacak, oyuncu aşağı düşecek ve yeni bir bölgede yeni bir boss ile karşılaşacak. Bu tuzağa basmayan bir oyuncu ise düşmeden devam edip farklı bir bölgeye ulaşabilecek.
Oyun içinde PvP bulunuyor.
Ölünce oyuncuların güçleri azalıyor ve para kaybediyor.
Oyuncular sadece belirli yerlerde kayıt yapabilecekler.
Karar
Sonuç olarak; karanlıklarla dolu fantastik bir dünya, ilginç ve gizemli hikaye, hareket hızı yüksek seviyede oluşan savaş sistemi ve harika bölüm tasarımları bizleri ne kadar etkiliyorsa, FPS düşüşlerinin yaşanmasını ve yükleme sürelerinin uzun olmasını unutturuyor. Her oyuncunun oynayamayacağı bir oyun olduğuda kesin.