arama

Nikola Tesla Ve Bilinmeyenler!

Fizik Elektrofizik Bilim Uzay
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
Tesla İcatları

Nikola Tesla

Nikola Tesla Kimdir?

Sırp kökenli Amerikalı mucit, fizik ve elektrofizik uzmanı olan, aslında dünyadaki bilim ve teknoloji yapısını tam anlamıyla kökünden değiştirebilecek birçok buluşa da imza atmasına rağmen, bilim dünyasında adı hakettiği yerlerde değildir..

1856’da Hırvatistan‘da doğdu. Hiç evlenmedi. Bekâr ve aseksüel yaşamanın bilimsel çalışmalarına ve kişisel yeteneklerine yardımcı olduğunu düşünüyordu..

Nikola Tesla, hayatının son yıllarını çeşitli nedenlerden dolayı kaçarak geçirdi ve 7 Ocak 1943 tarihinde 86 yaşındayken bir otel odasında kalp yetmezliğinden öldü. Pentagon’daki askerî yöneticiler Tesla’nın özel kasasına hemen el koydular; içindeki evrakların, çizimlerin, bilgilerin ne olduğuna dair herhangi bir bilgiyi de bugüne dek dışarıya sızdırmadılar..

Ampulün mucidi Thomas Edison’dan çok daha yaratıcıydı. Öldüğü gün kendisine ait tam 700 buluşu vardı. Edison’la çok sıkı arkadaş bağı ve bilgi alış-verişi vardı. 1912 yılında Nikola Tesla ve Thomas Edison’un 40 bin dolarlık Nobel Ödülü‘nü paylaşmaya seçildikleri açıklandı. Tesla bu ödülü reddetti; çünkü Edison’un sonuçlandırmasını istediği bir projeyi bitirdiğinde ödenmesi gereken ücret ödenmediği için, onunla herhangi bir konuda ortak çalışmayı, yanında bile yer almayı reddetmeyi seçmişti..

Daha çok genç yaşlarda iken; “Bir gün Niagara Şelalesi’ni elektrik elde etmek için kullanacağım!” diyerek, kendisini dinleyenleri hayrete düşürmüştü.. Dediğini yaparak hidroelektrik santrallerini projelendirdi. Floresan lamba, neon ışıkları, hızölçer, otomobillerdeki ateşleme sistemi, elektron mikroskobu, mikrodalga fırın, uzaktan kumanda, dünya ölçeğinde kablosuz haberleşme, kozmik ses dalgalarının kaydı, uzayda ve zamanda yolculuk gibi buluşları o dönemlerde yaptı..

Kendi deyimiyle zihninde çakan şimşekler çoğu zaman rehberi oldu.. Bunlardan ışık patlamaları olarak bahseder;

“…Bu ışık patlamalarını hala zaman zaman yaşıyorum. Yeni bir fikrin zihnimde parıldayıvermesi gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Ama artık eskisi kadar heyecan verici değil bu, eskiye nazaran daha etkisiz. Gözlerimi kapattığımda, ilk önce mutlaka çok koyu ve tek tonlu bir mavi fon görüyorum. Tıpkı açık ama yıldızsız bir gecede olduğu gibi. Birkaç saniye içinde bu alan parıltılar saçan ve bana doğru ilerleyen yeşil ışıltılarla doluyor. Neden sonra sağ tarafımda birbirine paralel ve yakın ışınların oluşturduğu iki ayrı sistem görüyorum. bu iki sistem birbirleri ile dik açı oluşturacak şekilde duruyorlar; sarı, yeşil ve altın renklerinin hakim olmasına karşın, her türlü rengi içeriyorlar. Sonra bu çizgiler daha da parlaklaşmaya başlıyor ve her yere parıltılar saçan belirgin noktalar serpiliyor. Bu resim yavaş yavaş görüntü alanımdan çıkıyor ve sola doğru kayarak yok olup gidiyor, yerini pek de hoş olmayan ölü bir griliğe bırakıyor. burayı çabucak kabaran ve kendilerine canlı formlar vermeye çalışıyormuş gibi duran bulutlar doldurmaya başlıyor. İşin ilginç yanı şu ki, ikinci aşamaya geçilinceye değin bu griliği belirgin bir şekle benzetemiyorum. Her seferinde, uyuyakalmadan az önce, gözlerimde kimi şeylerin ya da insanların görüntüleri canlanıyor. onları gördüğüm anda anlıyorum ki bilincimi yitirmek üzereyim. Eğer ortaya çıkmıyorlarsa ya da bunu reddediyorlarsa biliyorum ki bu uykusuz bir gece geçireceğim anlamına geliyor..”
İlk Telsiz Ne Zaman Yapıldı

İlk Telsiz Altyapısı / 1904 / Nikola Tesla

Bir sabah; fiziksel titreşimlerle deney yaparken, laboratuvarının etrafında gerçek bir depreme neden oldu. Bu hadise Nikola Tesla’yı keşfedilmemiş bölgelere yöneltti.. Böylece rezonans ve vibrasyon kuramlarına ait matematiksel formüllerin doğruluğunu da kanıtlamış oldu..

İlk insan yapımı şimşeği de oluşturan Tesla; bir direğin tepesindeki 1 metre çaplı bakır küreden, 30 metre uzunluğunda, kulakları sağır edecek kadar şiddetli şimşekler çaktırdı. Enerjiyi 40 km mesafeye kablosuz iletebilinceye dek deneylerini inatla ve azimle sürdürdü.. 40 km uzaklıkta, toplam 10 kilovatlık 200 adet ampulü yakmayı başardı!

Bir süre sonra Nikola Tesla uzaydaki hayatın varlığı ile de yakından ilgilenmiş ve Dünya’da ilk defa 1899 yılının Mart ayında kendi laboratuvarından uzaya ses dalgaları göndermiştir. Uzaydan kozmik ses dalgalarının kaydını yapmıştır. Bunun duyurusunu yaptığında bilim çevresinden ilgi ve destek görememesinin sebebi de o yıllarda kozmik dalgaların bilim camiasında anlamının dahi bilinmemesidir..

20. yüzyıla damgasını vuran Tesla’nın deneysel çalışmalarına göre elektromanyetik dalgalar ile enerji transferinin mümkün olduğu anlaşılıp; öldükten sonra el konulan belgelerin de yardımı ile zamanla geliştirildi.. Peki nedir bu dalgalar? Bu dalgalar aynı zamanda çeşitli iklim değişiklikleri ve depremler de meydana getirebilirler..

Günümüzde yaşanan sıradışı pek çok olayın arkasında Tesla’nın gizli tutulmuş buluşlarının olup olmadığını sorgulamak ise siz okurlarımıza kalıyor..

Yakından ve uzaklardan gelen kükreyen sesler beni korkuya sürüklüyordu ve bunların ne olduğunu bir türlü ayırt edemiyordum. Güneş ışınlarının önü periyodik olarak kesildiğinde bu beynim üzerinde öylesine büyük bir güç alanı yaratıyordu ki kendimden geçiyordum. Bir köprü ya da bunun gibi bir yapının altından geçebilmek için tüm irademi zorlamam gerekiyordu çünkü kafatasım üzerinde dayanılmaz bir basınç hissediyordum. Karanlıkta bir yarasa kadar duyarlı olabiliyordum, metrelerce uzaklıktaki bir nesnenin varlığını alnımda hissettiğim bir ürperti sayesinde fark edebiliyordum..

 

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI